SoAP

In 1970 besloot een aantal studenten dat het tijd was om al hun sociologische en maatschappij-kritische visies onder woorden te brengen in een vakgroepblad, genaamd SoAP (Sociologisch Antropologisch Periodiek). Nu, bijna 50 jaar later, bestaat het blad nog steeds, zij het in een wat nieuwer jasje. Het periodiek wordt voor en door sociologie-studenten gemaakt, en staat vol met actuele, aan sociologie gerelateerde, artikelen en interviews en is gelinkt aan deze website.

Elke editie van SoAP staat in het teken van een thema. Recente thema’s zijn onder andere: ‘Beweging’, ‘Focus’, ‘Heb jij een stem?’, ‘In beeld: Groningen’ en ‘Anders’. Dit thema wordt samen met de redactieleden bepaald tijdens de plenaire vergadering. Vervolgens gaan de schrijvers aan de slag om hier hun eigen invulling aan te geven. Gericht op dit thema worden artikelen en columns geschreven, maar worden er ook interviews gehouden. Dit zorgt er elke editie weer voor dat er een grote variatie van onderwerpen gepubliceerd wordt.

De SoAP-commissie bestaat uit vijf commissieleden. Zij zorgen er samen voor dat de artikelen op tijd binnen zijn, gecontroleerd en voorzien van feedback worden, en de vormgeving rondom de thema’s in orde is. Doordat SoAP meestal vier keer per jaar verschijnt, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe ideeën, redactieleden en creatievelingen. Dus lijkt het je leuk om te schrijven (ervaring is niet vereist), vorm te geven, te fotograferen of om op een andere manier een bijdrage te leveren, mail ons dan gerust via soap.redactie@gmail.com.

Zij nemen de taak van hoofdredacteur op zich en zorgen ervoor dat de organisatie rond SoAP op rolletjes loopt. Maar natuurlijk kan SoAP niet bestaan zonder een talentvolle redactie die de inhoud voor SoAP levert en het blad mooi vorm geeft. De redactie 2017/2018 bestaat op moment van schrijven uit:

Els de Grefte

Hannah Elzinga

Mathieu Muus

Met deze redactie hebben wij als commissie er alle vertrouwen in dat dit een succesvol SoAP-jaar zal worden!