De NachtCie is dit jaar bijna volledig ververst. Van de vorige NachtCie heeft alleen Jesper de strijd overleefd. Gelukkig heeft hij de mooiste commissie van Societas weer weten te vullen met meer dan waardige medestrijders. Een groep met stokbroodminnende, roomkaas smerende, komkommer verschansende creatievelingen is het resultaat. Ondanks onze tegenstellingen (Ajax versus Feyenoord, tiener versus bijna dertiger, mensen met een migratieachtergrond versus mensen zonder een migratieachtergrond, Fries versus Hollander), gaan we er samen voor zorgen dat we jullie een onvergetelijke Nacht gaan bezorgen.

Het strijderscollectief wordt dit jaar aangevoerd door Jesper. Deze man is de enige met ervaring in het organiseren van de Nacht en dat legt natuurlijk heel wat druk op zijn schouders. Gelukkig is hij niet gauw gek te krijgen, wat goed van pas komt als je dit zooitje ongeregeld van een commissie moet leiden. Ook staat hij open voor bijna alle input vanuit zijn commissie, totdat je over oempaloempa’s begint. Dan raakt hij al gauw zijn zelfbeheersing kwijt.

Elise zal dit jaar de rol van secretaris vervullen. Ze weet de inhoud van de vergadering alsmede al ons gelul er omheen goed te volgen en te verwerken in hilarische en duidelijke notulen. Deze vaardigheid heeft ze goed weten te ontwikkelen in haar interview met Groningse held Bert Visscher voor haar spreekbeurt, die een keer niet over paarden ging. Sinds dit interview heeft ze haar paardenmeisjes karakter van zich af weten te schudden en is een onmisbaar en gezellig lid geworden van de NachtCie.

De penningmeester dit jaar is Walter, beter bekend onder de naam Wally. Deze Societas legende doet al enkele jaren mee in de Societas scene en zal ons versterken met zijn kennis en creativiteit maar bovenal met zijn sterke verhalen en aanstekelijke lach. Zo snel als dit lachen ontstaat, zo snel vergaat hem dit lachen wanneer Feyenoord een tegengoal moet incasseren. We hopen hierom ook op een goed seizoen voor Feyenoord, zodat onze Wally ons met zijn vrolijkheid altijd in goeden doen krijgt.

Wie niet hoopt op een goed seizoen voor Feyenoord is onze acquisitie Ajacied Sven. Met zijn knappe kop en vriendelijke glimlach zal Sven ongetwijfeld vele pegels binnenslepen. Sven is binnen onze commissie unaniem verkozen tot knapste man van Groningen, waardoor hij aan vrouwelijke aandacht niet tekort komt. Gelukkig is Sven een man van alle vrouwen en heeft hij eigenlijk maar één eis: ze mag niet op pottenbakken zitten.

Els vormt samen met Sven het acquisitieteam. Onze Els is een echte dierenvriend. Ze eet ze niet, maar weet je er genoeg over te vertellen. Bij haar spreekbeurt over wolven kon ze zelfs een heuse wolf imiteren. Deze liefde voor dieren komt mede tot uiting in haar passie voor Freek Vonk plaatjes. Naast het verzamelen van de plaatjes, zal Els er ook flink op los hamsteren om het acquisitiestreven te bereiken. Ook is Els er als vice voorzitter als de kippen bij als Jesper een steekje laat vallen. Hierom zijn we zo trots als een pauw dat we Els bij de commissie hebben mogen voegen en hopen we dat ze niet het hazenpad zal kiezen.

Ook Joren kan je veel vertellen over dieren. Je kan hem bijvoorbeeld alles vragen over de ejaculatie van de blauwe vinvis. Naast leuke feitjes over de blauwe vinvis zal Joren dit jaar ook de Nacht gaan promoten. Met zijn vele connecties zal hij als chef (want koken kan die) promo de Nacht dit jaar ongetwijfeld goed op de kaart zetten. Als be(s)jaarde brengt Joren veel levenservaring met zich mee, alsmede een zeer goede vergaderlocatie boven de (andere) meisjes van de Nacht.