Als je denkt dat dit een stelletje bij elkaar geraapte idioten in een klimrek zijn (met weliswaar te gekke propeller petten), dan heb je het goed mis. Wij zijn een team. Een team dat met precisie is samengesteld om het eerste studiejaar van de nieuwe lichting sociologiestudenten spetterend te laten beginnen. Ons speelveld kent de volgende samenstelling:

Lianne bekleedt de positie van voorzitter van onze commissie. Ze zorgt er altijd voor dat we gezond eten, zodat we in topvorm blijven voor het eindsprintje tijdens de grande finale in september. Ondanks Liannes liefde voor een gezonde levensstijl was ze niet op de hoogte van het feit dat spinazie niet nog een keer opgewarmd kan worden. Zelfs deze fitgirl kun je zo nu en dan nog wat bijbrengen. Lianne brengt ons daarom weer wat survivaltips bij, want ze is regelmatig op de survivalbaan te vinden en ze weet zich dus onder de ergste omstandigheden staande te houden. Ze is als enige over gebleven van de introcommissie van vorig jaar en heeft het volgende topteam samengesteld:

Naomi is als secretaris de rechterhand van Lianne. Ze ziet er misschien uit als een lief schattig meisje, maar schijn bedriegt. Achter dit lieve gezichtje schuilt een pittige tante die weet wat ze wil. Aan doorzettingsvermogen ontbreekt het haar ook niet, want ondanks een knieblessure sjeest ze gewoon met 100 km/h op ski’s de berg af. Naomi’s toekomst? Samenwonen met haar vriend in een huis vol katten! Een echt kattenvrouwtje dus.

Daarnaast hebben we Nadine, die in de aanval op jacht gaat naar de sponsoren. Ondanks het feit dat ze als enige in de commissie niet mee is geweest op het introkamp van vorig jaar (shame on her!) heeft ze toch met haar goede trucs een plekje in dit fantastische team weten te bemachtigen. Netflix is Nadines beste vriend. Als je ooit een goede aanrader voor een serie nodig hebt, moet je even bij haar aankloppen! Daarnaast is deze meid altijd wel in voor een spontaan feestje en houdt het vol tot in de vroege uurtjes, terwijl dit toch niet altijd de bedoeling is….

Nadine wordt bijgestaan in haar aanval in de acquisitie door Niels. Niels, our one and only man, houdt het kippenhok een beetje in toom op het speelveld. Gelukkig is Niels een makkelijke jongen en vindt hij alles altijd wel prima. En dat móét ook wel tussen al die meiden. Daarnaast is Niels nooit bang om een sliding te maken op het veld, zolang z’n broekje maar niet vies wordt natuurlijk. Binnen dit team vormt hij samen met Jinke ook nog een topteam in de afwas, met bijpassende slogan: ‘’Het gaat niet snel, maar we doen het wel!’’.

Jinke, aka co-chef afwas, laat graag voor, tijdens én na de wedstrijd van zich horen. Op de appjes in de groepsapp reageert ze niet al te snel, maar dit geeft helemaal niets want horen doen we haar toch wel. Haar slogan ‘pronk it louder’ maakt ze helemaal waar in de verdediging. Als penningmeester is ze bovendien verantwoordelijk voor de biertjes van de derde helft, een taak die van groot belang is en zeker niet onderschat mag worden.

Last but not least, je promo girl Anouk. Anouk houdt van alles wat haar broek omhoog houdt en heeft dan ook een breed assortiment bretels en tuinbroeken in de aanbieding. Het introkamp voelde voor haar, geboren en tot haar 3e jaar (jawel) getogen op Schier, als thuiskomen. Daarnaast zou Anouk als ze een dier was een sloddervos zijn. Ze is vaak alles kwijt; van ID-kaarten en sleutels tot complete fietsen. Maar de bal op het speelveld verliest ze nooit uit het oog. Shinen op het juiste moment, en zo heurt het!

Onze wedstrijden zijn altijd gezellig, en dan voornamelijk de derde helft. Het is geen feest als de introcommissie niet is geweest! Aan bier en confetti zal het niet ontbreken en op sommige momenten zal het kind in ons weer naar boven komen. Het is altijd een grote, gezellige, georganiseerde chaos maar zodra we op het veld staan en het fluitsignaal klinkt staan we allemaal op scherp. Een goed begin is immers het halve werk!

Met dank aan Irian Christiaan Schuur voor de foto en vormgeving