Vol trots presenteren wij de gezelligste, leukste en grappigste commissie van Sociëtas: De IntroCie. Met z’n zessen proberen wij een onvergetelijk introductiekamp voor de aankomende eerstejaars te organiseren. Naast alle kwaliteiten die wij als commissie bezitten is er één ding waar we iets minder in uitblinken: op tijd komen.
*Het is woensdagavond, de IntroCie heeft om 17:00 afgesproken bij Anouk thuis*

 

16:45 – Als een kip zonder kop komt Anouk de trap op gestormd. Haar kamer is één dikke bende en de rest komt al over een kwartier. Met de Franse slag probeert Anouk het een beetje netjes te maken. Anouk is als promotie verantwoordelijk voor het introductieboekje en de Facebook-pagina waar ze zeker geen potje van zal maken, maar als het om haar kamer gaat…

 

17:00 – Bauke komt binnen, als penningmeester is hij verantwoordelijk voor de financiën, een taak die precisie en cijferanalyse vereist. Het verbaast niemand dan ook dat Bauke dan precies op tijd arriveert. Bauke is een Leeuwarder in hart en nieren die dol is op het Friese volkslied én op borrelnoten. Borrelnoten niet op betekent bij Bauke borrelnoten mee, en als je een jongen in de trein van Groningen naar Leeuwarden spot met een grote kom borrelnoten op z’n schoot, grote kans dat het ùs Bauke is.

 

17:15 – De bel gaat. Lisanne komt binnen, fashionably late. Deze dame afkomstig uit Hengelo is trots op Twente. Lisanne zal niet snel de paling inpakken (naar huis gaan) want één van haar hobby’s, en meteen ook haar enige hobby, is jongens spotten. Hier heeft ze het tot in de late uurtjes druk mee. Als acquisitie zal ze in plaats van jongens toch ook echt op zoek moeten naar sponsoren, maar dit gaat vast helemaal goedkomen.

 

17:17 – Goede derde is de veurzitter herself. Nadine heeft zeker als moraal om op tijd te komen maar ze is naast voorzitter ook werkend bij een tassenzaak. Vandaar dat ze niet stipt 17.00 paraat stond. Ja, deze dame timmert aardig aan de weg. Daarnaast heeft Nadine een aantrekkingskracht voor bizarre gebeurtenissen. Hoe gekker de verhalen, hoe waarschijnlijker. Wat wil je ook als je regelmatig de deur achter je dicht trekt in de kroeg? Tot slot staat Nadine ten alle tijden voor de hele commissie klaar en dat heeft dit zootje ongeregeld zo nu en dan (m.u.v. Bauke) best wel nodig!

 

17:25 – Niels komt ook nog eens aankakken. Niels houdt van groot. Een grote kamer, laptop, telefoon, het kan Niels niet groot genoeg zijn. Daarnaast houdt Niels ook van opvallen en dit maakt hij met z’n kekke ski-jas die alle kleuren van de regenboog bevat, helemaal waar. Wie weet levert dit hem bij de acquisitie wel wat bonuspunten op. Tot slot is Niels behoorlijk chaotisch en moet je niet verbaast opkijken als Niels de sleutel is vergeten van zijn eigen huis terwijl de vergadering nu juist bij hem was…

 

17:33 – Er klinkt geschreeuw op de trap, dat kan er maar eentje zijn: Pieter aka Jinke. Jinke is een relaxte jongedame die zich nooit zorgen maakt. Zelfs niet als er iemand ingedut is op de wc. Voor Jinke geldt: met of zonder fiets, met of zonder jas, wat kan het schelen. Naast zeer relaxt is Jinke ook erg creatief en de notulen die elke week in de mailbox terecht komen zijn dan ook om te smullen. Ja, deze sexytaris kan er wat van.
Ondanks dat we meestal niet zo van de tijd zijn, maken we van elke vergadering wel de tijd van ons leven. En dat is nog veel meer waard!