Deeeeeee… Wat? Deee… goede start van de FeestCie uit zich in het te laat komen op onze allereerste activiteit. Net als in voorgaande jaren verzorgt de FeestCie met heel erg veel liefde het gala, de borrels en de feesten voor de studievereniging Sociëtas, maar dit jaar zal anders worden dan andere jaren. Niet alleen bestaat deze commissie vanaf heden uit zes in plaats van vijf mensen en zijn ze geselecteerd op hun voorliefde voor mexicaans eten, ook is er dit jaar een nieuw logo! Zouden jullie dit nou wel doen, vraagt u zich misschien af. Uhm ja, ons niet uitdagen, dat bepalen we lekker zelf wel.

We beginnen deze voorstelronde met de eerste en tevens laatste ouwe rot binnen deze commissie; Hannah. Hannah staat ook wel bekend onder de namen Hans, Hansie, DietzenB en DIETZENBACHER (denk hierbij de stem van een schreeuwende Duitser). Zij is zeer geschikt voor de FeestCie, want onze Hannah houdt wel van feesie. Bij feestjes horen natuurlijk ook alcoholische versnaperingen en in haar geval niet alleen bij feestjes. Een biertje of wijntje op zn tijd, is goed voor de meid en zorgt voor gezelligheid. Gezellige daaaag!!! Met haar Duitschen Bloed is Hannah als voorzitter perfect op haar plek. Of ze echt van Duitse afkomst is, zal altijd een mysterie blijven.

Aan haar rechterhand bevindt zich Ymke. Ymke neemt dit jaar de taak van secretaris op zich, je kunt nog zo goed vergaderen maar met al die feesies is iedereen alles de volgende dag al lang weer vergeten. Daarom legt onze Ymke, met haar vliegensvlugge vingers alles wat besproken wordt vast. Als commissieoudste en een doorgewinterde Sociëtasser, weet zij als geen ander wat voor smeerpaperij er binnen deze vereniging kan ontstaan en zal dan ook niet schrikken, wanneer er in de smaad uitgebreide verslagen van de afgelopen borrel voorbij zullen komen. Daarnaast zorgt Ymke, door haar eerdere ervaringen bij de Diës, voor wat wijsheid binnen deze commissie van nieuwelingen, wat door iedereen dan ook als prettig ervaren wordt.

Wat iets minder als prettig wordt ervaren is Ymke’s talent voor het maken van (een iets te pittige) curry. In de eerste weken mocht ons geliefde commissielid en nuchtere Fries, Jeroen, dit aan den lijven ondervinden. Wanneer wij zeggen nuchter, dan bedoelen we ook nuchter, want Jeroen is niet alleen nuchter in de figuurlijke, maar ook in de letterlijke zin van het woord. Jeroen drinkt namelijk niet en is naar eigen zeggen “altijd erg sunich mei syn jild”, waardoor hij zeer geschikt is voor de rol van penningmeester. Wie denkt dat hij daardoor saai is komt bedrogen uit, want al vroeg in het jaar heeft hij zich bewezen en ontpopt als ware ‘Beerpong Koning’ en heeft hij zijn plekje binnen de FeestCie dubbel en dwars verdiend.

Het andere mannelijke lid van deze commissie is Wouter. Zijn naam zegt het eigenlijk al: Mak, de Van Dale schrijft hier de volgende definities aan toe: goedhartig, getemd, kalm, meegaand en gezeglijk. Wouter houdt echter ook wel van een avondje stappen en een biertje, of twee, of drie, of zes. Hij laat zich dan na de borrels ook gewillig meeslepen, door wat vrouwelijk schoon, naar een volgende kroeg, voor een gratis shotje of ‘nog een biertje dan’. Daarnaast doet Wouter aan hockey en speelt hij in een band, waardoor hij zo’n beetje de droom is van elk tienermeisje. Wouter is een goede jongen, maar toch dusdanig incapabel. Daarom is er vanaf dit jaar een tweede persoon voor de acquisitie.

Deze persoon is onze lieftallige Justine. Justine is ook Fries, alleen in tegenstelling tot Jeroen, niet zo heel erg nuchter. Ze heeft dit echter wel geprobeerd door met haar vriendinnen mee te doen aan het fenomeen ‘Sober oktober’, met de nadruk op geprobeerd. Op de vierde van oktober is dit plan al in het water, of liever gezegd in het onbeperkte bier gevallen tijdens Prominent in de Tent. Gelukkig is Justine ook zonder alcohol een hele leuke meid met een vlotte babbel en doen haar charmes niet onder voor die van Wouter. Samen is dit charmante duo verantwoordelijk voor de acquisitie en zullen zij hopelijk iedereen om hun vingers winden om zo veel mogelijk geld op te halen.

No offence, maar uiteindelijk onderaan de keten hebben we ‘promo’, dit wordt gedaan door Annelie. ‘Promo’ levert verschillende vragen op zoals: wat is promo? Doe je promo of loop je promo? Kunnen we het ook anders noemen? Als “promo” is ze over het algemeen dan ook drukker met het zoeken naar antwoorden op deze vragen, dan met het vervullen van haar taken of taak? Want wat doet de promo eigenlijk? Ondanks dit alles hebben wij wel erg veel vertrouwen in Annelie haar kunnen en dat de posters dit jaar erg mooi zullen worden, net zoals zij zelf. Daarnaast is zij degene die iedereen een beetje in toom houdt. Of nee toch niet… Ze lijkt misschien braaf en onschuldig, maar wanneer je haar beter leert kennen zul je al gauw zien dat zij ook niet vies is van wat gekkigheid en een wilde avond.

Goed verhaal helaas niet erg kort, dus daarom zullen we dit wel erg kort houden. GAAN WE ER EEN GEZELLIGE FEESTCIE VAN MAKEN?!