Lieve Sociëtassers,

Het 26e levensjaar van de mooiste studievereniging van Nederland is vorig jaar uitbundig gevierd. Nu er drie nieuwe Diësalumni zijn, Maarten, Ymke en Kim, kunnen wij met een schoon schip beginnen om van de 27e verjaardag van Sociëtas een nóg groter feest te maken. Zie hier de DiësCie 2016-2017:

Floor “hadden we college dan?” Dijkstra

Waar je floor ’s nachts wakker voor kunt maken? Slaap. Floor houdt namelijk van slapen. Als je verder nog op zoek bent naar een badass, ben je bij Floor ook aan het juiste adres. Zoals het een echte eerstejaars studente betaamt, hangt Floor namelijk liever in de kroeg dan in de collegebanken. Gezien Floor’s uitzonderlijke toewijding aan deze methode hebben wij als DiësCie dan ook het volste vertrouwen in zowel haar academische prestaties als haar nachtelijke netwerken voor onze acquisitie. Zo heeft Floor, als dochter van een kaasboer, al genoeg lijntjes binnen Groningen om de Diës van kapitaal te voorzien. Daardoor kan ze af en toe echter wel wat naar kaas of noten ruiken.

Hart “de pen is machtiger dan het zwaard” Koopmans

Hart is onze ongeplande liefdesbaby. Gebogen achter zijn laptopscherm – of, nu wij erover nadenken, altijd andermans laptop  – documenteert Hart op immer glorieuze wijze alle gal die tijdens vergaderingen wordt gespuwd. Een pilsje naast het toetsenbord, een venijnige grijns op zijn gezicht en af en toe een nét wat te vrouwelijk giecheltje als hij weer een mooie zinspeling maakt: zo ziet Hart er in zijn natuurlijke HARTbitat uit. Wij, zijnde de DiësCie A.K.A. de FriësCie (sorry Theo, zet dat adje maar klaar) zijn hem hier HARTelijk dankbaar voor.  Nu is hij nog de jongen die elke avond veilig teruggaat met de stoptrein van 51 over, maar spoedig zal ook hij Groningen onveilig kunnen maken.

Rimmer “de oude spijker, die ene kerstboom die toch nét wat te lang nog in de woonkamer is blijven staan en de alleswetende stamoudste” Van Poeteren

Eigenlijk is Rimmer wat te capabel voor onze commissie, omdat hij al twee jaar bestuur heeft gedaan in zijn cursistenverleden. Hoewel dit bij de IntroCie vorig jaar niet helemaal tot uiting kwam, zijn wij er zeker van dat Rimmer dit jaar wel een waardevol lid van de commissie zal worden. Dat hij een dagje ouder wordt is verder wel te merken, aangezien de strafadjes van Theo hem vaak zwaar vallen. Het is ook niet voor niets dat ‘ie af en toe niet alles binnen kan houden, maar ja: braken is meemaken, kotsen is winnen, een braakje op zijn tijd is goed voor de meid. Hij is echter nooit laf, want hij gaat altijd vrolijk verder. Funfact: Rimmer weet door zijn vele levensjaren alles. Hij weet zelfs van potje Cards Against Humanity een educatieve aangelegenheid te maken en dat, lieve Sociëtassers, is niet niks.

Jildou “Supermooi *VO*!” Sijtsma

Een zeven op het tentamen? Shit man, daar gaat m’n gemiddelde. Jildou is net zo kritisch op haar cijfers, als op de laptops van anderen. Mocht ze deze kritische blik ook naar voren brengen bij haar penningmeesterschap, dan zit het met de financiën van de Diës dit jaar wel snor. Op de faculteit bekend als die chick met de goede cijfers, op borrels beter bekend als die chick die snel dronken wordt en iedereen lief vindt. Wanneer Jildou niet met haar neus in de boeken of de witgekraagde pretcilinders hangt, brengt zij haar tijd door als vrijwilliger bij het Korps Keukentirannen. Hier komt dan ook haar welbekende lijfspreuk vandaan: “Beter een leven zonder man, dan een vuiltje op mijn pan.”

Theo/Hilbert-Jan, “niemand-snapt-er-wat-van” Jansen

Neemt dit jaar de prestigieuze rol van veurzitter op zijn rekening en laat zijn gezag dan ook graag op zijn manier gelden. Vandaar kan hij af en toe wat stoere praatjes hebben, maar daar moet men zich niet teveel van aantrekken. Daag hem niet uit, want adtjes uitdelen kan deze kerel als de beste. Ben je te laat? Adje. Taakje niet volbracht? Adje. Onze excuses ook alvast als er moeilijke woorden in een wat vreemde context in berichten van ons voorkomen, dan heeft ‘ie namelijk even een momentje. Verder nog een tip van de Diës om eens aan Theo te vragen hoe je een bepaald recept maakt, dit niet voor het recept, maar voor de prachtige beschrijving van een gekookte aardappel alsof het een Van Gogh is. Bovendien is Theo ook fervent praktijkonderzoeker naar de verschillende oorzaken van botbreuken.

Bereid je dansjes maar alvast voor, want 17 en 18 mei 2017 zal het feest losbarsten!

27 kusjes en knuffels,

De DiësCie