Dames en Heeren, het is ons een eer en een waar genoegen u de Diëscommissie ’17-’18 van Sociëtas aan te mogen kondigen!

Rimmer, ons opperhoofd, check! Onze commissieoudste en veurzitter kan na 24 jaar nog steeds niet koken of djensen maar stelt gelukkig wel duidelijke gedragslijnen binnen de commissie, want we willen natuulk geen gezeik! Deze prae brengt elke vergadering tot een goed einde en zorgt dat de groep bier-technisch op een goed niveau zit.

Floor heeft altijd een kater, is brak, moe of heeft een ander excuus om haar (straf)adtjes te weigeren. Dit probleem zou veroorzaakt kunnen worden door haar sterke ruggengraat, wat nogal een uitzonderlijke aandoening is binnen de DiësCie. Dit gaat nog leuk worden tijdens de inauguratie, waar Floor dit jaar toch echt aan zal moeten geloven maar dat bart haar geen zorgen. Echter prijzen we haar wel om haar vermogen om (uiteindelijk) toch steeds mee te gaan op stap. Zo zien we het graag!

Hart blijft nog steeds de man die lachend achter andermans laptop zit (zelfs na een jaar blijkt het nog onmogelijk te zijn om zijn eigen mee te nemen) terwijl hij de notulen mooier maakt dan de waarheid. Maar dit is natuurlijk geen probleem, want de notulen zijn iedere week weer een feestje voor het oog. Afspraken plannen blijft lastig, want de beste jongen heeft zo ongeveer elke anderhalve dag wel weer een mysterieuze date. Wanneer mogen we haar nou eens zien?

Sanne, onze kersverse aanwinst, is momenteel nog de sportiefste van ons allen. Met zulk gedrag kunnen wij ons natuurlijk niet associëren, gelukkig duurt het dan ook niet lang eer zij een heuze permagroninger zal zijn. Overigens zegt ze nu ook vaak haar volleybaltrainingen af voor Diëszuipings, waarvoor hulde. Kroegsport is ook sport, zullen we maar zeggen.

Bart is de man van talrijke vurige relaties. Met in beide handen een sigaret werpt hij geregeld rookgordijnen op waar je u tegen zegt en waarachter vuige zaken gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Maar ja, er moet toch iemand gespreksstof leveren bij het vaste agendapunt ‘smaad’… We zijn overigens wel vol lof over zijn toewijding tijdens de vergaderingen: er wordt geen woord gemist, want Bart vergadert tijdens het urineren vrolijk door.

En dan last, but zeker not least: Don Guido! Deze vrolijke boy komt vaak véél te burgerlijk pas aankakken als hij klaar is met werken. Men zou hem kunnen zeggen “wie een kuil graaft voor een ander is een arbeider” maar schijn bedriegt: gooi er een paar alcohol in en alle burgerlijkheid verdwijnt als stufi in de kroeg. Zo hebben we de beste vent op PIDT helaas moeten missen omdat het oog groter bleek te zijn dan de lever. Maar stiekem pinken we dan wel trots een traantje weg.