Natuurlijk zijn wij ook dit jaar weer van de partij. Met een mengelmoesje van eerste- en tweedejaars zullen wij zorgen voor interessante maar vooral hele leuk sociologische activiteiten. De CarrièreCie van dit jaar is er niet zomaar eentje. Waarom? Dat wordt wel duidelijk nadat we iedereen hebben voorgesteld dus laten we gauw beginnen…..

En met wie kan dat nu beter dan met onze voorzitter, Sanne! Sanne is dit jaar voorzitter van de CarrièreCie. Zij zal met haar frisse blik ervoor zorgen dat alle activiteiten soepel verlopen. Naast de commissie heeft Sanne ook andere bezigheden. Zo volleybalt ze bij Donitas en houdt ze ervan om een drankje en dansje te doen in de stad. Verder gaat er voor deze kattenliefhebber geen dag voorbij dat ze geen kat aait. Ze is nog bezig met het bedenken van een activiteit voor de CarrièreCie waarbij ze katten en sociologie kan combineren. Suggesties zijn welkom.

Als master of coin aka penningmeester hebben we Mike, de enige man in ons gezelschap. Omdat alle dames een behoorlijk gat in hun hand hebben, mag hij de geldkist dit jaar bewaken en die is bij hem in goede handen. Na een jaar bedrijfskunde gedaan te hebben heeft hij nu voor sociologie gekozen. Naast studeren heeft hij ook nog leuke hobby’s, zoals drinken! Bier? Dat vindt dit luxepaard te gewoontjes..  Zijn hart gaat vooral sneller kloppen van whisky. Op borrels en feestjes drinkt hij overigens wel bier maar deze biertjes worden altijd gevolgd door een Jack Daniels cola of twee, oké drie. Een andere grote hobby van Mike is eten, van lekkere Indische snacks tot grote steaks, hij lust het allemaal. Van concerten en festivals is hij ook niet vies en daar gaat hij dan ook graag met zijn vrienden heen. Hij probeert ook twee keer in de week te sporten met de nadruk op proberen want het lukt bijna nooit maar het streven is mooi.

Laten we snel verdergaan met onze ervaren routinier in de CarrièreCie, secretaris Iris! Na een jaar thuis te hebben gewoond heeft ze besloten om dan eindelijk op kamers te gaan. Nou ja, kamer? Ze heeft zichzelf een paleisje weten te bemachtigen. Hier hoort natuurlijk ook een nieuwe vereniging bij, dus ze tennist nu bij Veracket. Ze houdt heel erg van honden (laat Sanne het niet horen) en ook reizen vindt ze heel tof. Ook werkt ze in een winkel vlakbij haar thuis. Verder houdt ze heel veel (maar écht veel) van slapen en met vrienden leuke dingen doen.

De promo wordt dit jaar verzorgd door niemand minder dan Elis! Ze is hierin volledig onervaren en doet dus eigenlijk gewoon maar wat, met het vertrouwen dat het met de nodige dosis enthousiasme en creativiteit allemaal wel goed komt. Het vertrouwen van de rest van de commissie heeft ze in ieder geval. Daarnaast zijn de activiteiten van de CarrièreCie natuurlijk zo leerzaam en bovenal leuk dat promotie bijna overbodig is. Naast het volgen van colleges (ja echt) en de commissievergadering is Elis regelmatig op het volleybalveld te vinden om de snackbarbezoekjes na het stappen te compenseren.

De acquisitie moet dit jaar worden binnengesleept door Amber en Nienke. Amber,of Am/Bamb/Bambi/ Beuk /Beukie/Beukenoot/enz., want deze meid komt om in de bijnamen. Ze wijst bij misdaadseries, tot grote frustratie van haar mede kijkers, altijd vliegensvlug de dader aan, zelfs sneller dan De Cock (met cee, oo, cee, kaa). Dit doet ze het liefst onder het genot van pepernoten, zo bewaart ze altijd meerdere zakken om er in mei/juni/juli nog van te kunnen genieten, dat is elk jaar het streven tenminste… Ter compensatie voor die pepernoten en dezelfde nachtelijke snackbarbezoekjes na het stappen is ze veel in de sportschool te vinden, alleen jammer dat ze het na een kwartiertje alweer voor gezien houdt.

Snel over naar Nienke, deze geboren en getogen Fries is 20 jaar. Ze is inmiddels tweedejaars studente en vond dat het nu tijd werd om actiever lid te worden. Naast studeren is Nienke veel aan het sporten bij de Aclo, maar ook heeft ze elk weekend thuisthuis nog korfbalwedstrijden. In haar vrije tijd zit ze ook bij de technische commissie en traint en coacht ze een team bij deze vereniging. Deze bezige bij houdt verder van winkelen, stappen en af en toe een filmpje zien. Maar te veel stilzitten is niks voor haar. Het liefst stuitert ze rond, ondertussen kauwend op zure matten.

Is het nu duidelijk waarom de CarrièreCie van 2017-2018  er niet zomaar eentje is? Precies, dat dacht ik al!