AlmanakCie ’16 – ‘17

We beginnen onze vrouwencommissie met voorzitster Rianne, de eerste diepFries van de commissie. Als je haar naam zegt, zeg je M&M’s en droge witte wijn. Naast het regelen van het eten voor de vergaderingen houdt ze ook de commissie strak in het gareel en doet ze graag dansjes op de muziek van Martin Garrix.

Verder naar degene die juist van zoete witte wijn houdt, namelijk secretaris Evelien. Met haar 18 lentes jong is zij de Benjamin van de groep. Evelien is een fanatiekeling (ja dat rijmt) met handbal, als student en natuurlijk in het verzorgen van de notulen. Achter haar lieve lach schuilt een iemand die gek is op Kanye West.

De geldzaken, hiervoor moeten we bij Irene zijn. Deze penningmeester is recht door zee en houdt van aanpakken; ‘ja maar dan regelen we dat toch even?’. Daarnaast heeft Irene een relatie met een echte boer en is ze niet vies van een feesttent. Echter lust ze geen bier, huh? Door naar de persoon die in de goudgele rakkers juist haar grote liefde heeft gevonden, namelijk redactielid Ellen. Het introkamp en de SOK-weken met team 4 bier zijn hiervoor verantwoordelijk, een wijntje gaat er bij haar niet meer in. Verder is Ellen onze echte diepvries, deze meid heeft het namelijk al-tijd koud! Ook staat ze binnen de commissie bekend om haar uitspraken, want tja, iets met karakter toch?

Het tweede redactielid van de commissie is Lisa. Deze meid gaat niet de deur uit voordat haar nagels er tiptop uitzien en heeft een liefde voor vlees bij het eten; ‘300 gram per persoon is toch wel normaal?’. Daarnaast heeft ze het gamen ontdekt en verbruikt ze met gemak 10 GB internet per maand, want de lange reis naar haar schoonouders overleeft ze niet zonder Netflix.

Verder naar de persoon die hét Sociëtasboek vorm gaat geven, namelijk Amke. Ze is een pittige meid die van de zon houdt. Daarnaast kan ze zo als kok aan de slag, maar altijd voordat we van haar maaltjes kunnen genieten moet haar kamer eerst opgeruimd worden, met andere woorden; een volgende laag spullen op haar bed.

We beginnen en eindigen met een diepFries, namelijk Lysbeth. Ze maakt zich dit jaar sterk voor de acquisitie. Op haar kamer hangt een kaart van ’t moaie Fryslân en ze is een echte boerendochter. Verder zet ze op dinsdagochtend altijd vroeg de wekker om rondjes door het Noorderplantsoen te huppelen. Met z’n allen proberen we dit jaar weer een prachtige almanak te produceren, die aan jullie gepresenteerd zal worden tijdens de almanakborrel. Wij hopen jullie allemaal te zien op de leukste borrel van het jaar!

Liefs, De AlmanakCie ’16-‘17