Iedere maandagavond komt deze commissie bestaande uit zeven dames bij elkaar. Na het eten, het praten over alles en iedereen (wat nogal snel gebeurt met zeven vrouwen) en de nodige borrels is het tijd om over het einddoel van onze commissie te praten: de Almanak!

Irene is degene die dit jaar de vergaderingen leidt. Deze nuchtere Drent  is recht door zee en houdt ervan om haar zaakjes op orde te hebben. Met haar uitspraak ‘te dom om te poepen’ maakte ze bij de eerste vergadering een goede indruk bij de rest van de commissie. Ze heeft een voorliefde voor het aaien van kalfjes en het drinken van wijn. Daarnaast gaat ze in de weekenden de nodige schuurfeesten bij langs.

De Dagobert Duck van dit jaar is Evelien. Deze penningmeester is afkomstig uit ‘een klein dorpje vlakbij Hoogeveen’ of zeg maar gewoon Wijster. De mogelijkheid om uit te gaan zal ze niet snel afslaan, evenals een potje handbal. Verder heeft deze meid het hart op de goede plek, want nog iedere week kan haar oma op haar visite rekenen.

Ellen is dit jaar de oma van de commissie aka secretaris. Met haar liefde voor bier, harde boeren (jeetje wat komt er een geluid uit haar mond) en seks gerelateerde grappen houdt ze de humor erin. Deze in de makelaardij werkende vollybalster is erg fanatiek in werkelijk alles wat ze doet. Helaas blijft dit niet zonder blessures #duim omhoog.

De jacht op de sponsoren is dit jaar geopend door Amy. Met de echte Hollandse hits in haar oortjes gaat ze van bedrijf naar bedrijf om het aquisitiestreven van dit jaar te halen. Zodra er carnaval is neemt Amy vrij, net als de avonden wanneer Ajax speelt. Ook al heeft ze een hekel aan katten en aan stickers, dit weegt niet op tegen haar liefde voor voetbal bij haar eigen club VV Heino.

Flapuit Maaike is onderdeel van onze redactie. Deze nuchtere Friezin houdt van gezelligheid met het bijbehorende wijntje en past daarom perfect in de Almanakcie. Haar onhandigheid is ons nog niet ontgaan De verhalen gaan van een huis bijna in de fik (hoe dan??)  tot de lak van een auto eraf krabben met een ijskrabber (‘ik dacht laat ik de rest ook sneeuwvrij maken’), het is haar allemaal overkomen.  Ze heeft haar zaakjes altijd op orde, maar als het dan mis gaat blijft ze positief: “achja soms moet je dingen gewoon op de harde manier leren.”

Onze goedlachse Anouk is een van de redactrices en verzorgt samen met Maaike voor een inhoudelijk jaarboek. Deze enthousiaste Friezin is altijd wakker te maken voor een ijscoupe en houdt daarnaast van een goede crime-serie op Netflix. Ook al is het verschil tussen links en rechts voor haar soms nog moeilijk in te schatten, de weg in deze commissie heeft ze al gevonden. 

Last but not least is Lisa, onze grafisch ontwerper. Met een cursus indesign op zak zorgt Lisa ervoor dat de Almanak er dit jaar appetijtelijk uit ziet. Waar Ellen de grappen maakt is Lisa de persoon die er het hardst om moet lachen. Zodra er honden ter sprake komen staan er hartjes in haar ogen en praat ze twee tonen hoger: “PUPPIEEES!!!” Met de nodige ervaring binnen sociologie weet Lisa de rest van haar commissie altijd te helpen.

Al met al zijn we een bont gezelschap met een doel: het maken van een mooie Almanak. Graag zien we jullie ook dit jaar bij de Almanakuitreiking om het jaarboek te komen aanschouwen.

Liefs, de AlmanakCie