Nadat we vorig jaar op epische wijze de commissiebattle hebben gewonnen, kunnen we wel stellen dat de Activiteitencommissie, oftewel de AcCie, de meest enthousiaste en actieve commissie van Societas is. Wat enthousiasme betreft, doen we er dit jaar gewoon nog een schepje bovenop. Naast vier overgebleven AcCie-toppers, is de commissie uitgebreid met twee nieuwe aanwinsten. Verder zul je ons herkennen aan de rode vesten met ons nieuwe logo erop!

 

We beginnen met Vera. Deze rasechte stadjer heeft haar roots in Groningen liggen. Door haar aderen vloeit echter niet alleen Gronings bloed, maar ook een beetje Frans bloed. De AcCie wordt dit jaar dus verrijkt met een Frans tintje. Vera kletst je maar al te graag de oren van het hoofd. Verder werkt ze bij die ene gele supermarkt die we niet gaan noemen tot ze ons sponsoren en gaat ze dit jaar de acquisitie functie binnen onze commissie vervullen.

 

Na een jaar in de schaduw geleefd te hebben als heuse arbeider heeft hij er dit jaar voor gekozen om het student zijn weer op te pakken en zich aan te sluiten bij de AcCie. En daar zijn we blij mee want onze tweede nieuwe aanwinst gaat slapen met een doezoe en wordt wakker met een ton. Nee, dit is niet Lil Kleine. We hebben het natuurlijk over Henkjan, aka Mister Steal Your Girl! Een man wiens concentratieboog niet altijd even lang is, in tegenstelling tot hijzelf. Samen met Vera gaat hij de acquisitie binnenhalen.

 

Met twee toppers die de acquisitie functies gaan vervullen hebben we natuurlijk ook een penningmeester nodig die alle inkomsten en uitgaven tot in de puntjes bijhoudt. Ontmoet Greet, ook wel Gretta genoemd. Tijdens haar studie volgt ze een minor bij onze buren van Psychologie. In haar vrije tijd is ze veel te vinden bij de Aclo, onder andere bij de groepsles Labooca. De losse dancemoves gaan onze Friezin iets te boven, maar ze laat zich zeker niet uit het veld slaan!

 

Aan beweging komen we dit jaar ook zeker niet te kort. Eens in de zoveel tijd leggen we een barre tocht af naar Vinkhuizen, want daar woont ons creatieve brein Jitse. Hij houdt wel van een goudgele rakker op zijn tijd en vindt het ook altijd erg gezellig als je hem thuis brengt na een avondje stappen. Dat snappen we ook wel, want zo ver alleen fietsen is helemaal niet leuk. Alle schitterende posters die jullie dit jaar voorbij zullen zien komen zijn het werk van Jitse, onze promotie man.

 

Onze multiculturele commissie is compleet met onze Kroaat Kristian erbij. Lacht hij niet om jouw grapjes, dan lacht hij wel om zijn eigen grappen. Om het studentenleven te kunnen betalen is hij hiker. Nee niet zo’n wandelaar, maar een heuse chauffeur die dure auto’s rondrijdt door heel Nederland. Een beetje ijdel is hij wel en de naam sexytaris is hem dan ook op het lijf geschreven.

 

Degene die onze commissie dit jaar zal gaan voorzitten, is de altijd enthousiaste Ellemarijn. De Geit. Want dat is haar achternaam. En haar truien zijn ook nog eens van wol, zit er dus nog een beetje schaap bij ook. Schaapachtig is zij echter zeker niet. Naast haar rol als voorzitter is ze druk met haar studie en student-assistentschap. Verder is ze zo nu en dan te vinden bij een feestje van Albertus. Heb je het over Ellemarijn dan heb je het niet over gekkigheid, maar over een gekkegeit. Want dat is ze.

 

Liefs,

De AcCie